Windows 10 се разраства с бързи темпове

Новия Windows 10 се налага много бързо

Ръст на разпространение на Windows 10.

Разпространението на новата операционна система от поредицата Windows 10 се разраства с исканите ръстове. Все пак създателите искат да постигнат цел, която е тя да бъде инсталирана на над 1 милиард устройства по целия свят. Тази „мечта” все още не е станала реалност, но разработчиците се надявам в скоро време да се реализира. Направена е статистика, която показва, че на устройства с Windows 10 цъкат повече от 200 милиона ежемесечно.

Най-голям ръст на разпространение след „Черния петък“

Знаем, че Windows 10 излезе на пазара през лятото на изминалата 2015. Ръстът който отчита обаче е най-голям след „Черния петък”. Разпространяването на новата операционна система на устройствата е над 40%, след този ден. Статистиката показва, че до момента това е операционната система, която се разпростира с най-бързи темпове. Само за сравнение Windows 10 се „разпръсква“ със 140% по-бързо от Windows 7 и с цели 400% от Windows 8.

Интересът от различните сфери потребители към Windows 10. Повечето нови компютри и лаптопи, които се продават на нашия пазар вече са с новата операционна система. Четири седмици преди „Черния петък” само малко над 60% от устройствата на пазара в САЩ са се предлагали с Windows 10. След празника дяла на устройствата с новата операционна система се покачва с 16%. Доста по-голям е и интереса на учебните заведения и кооперативните потребители към новия Windows 10. Данните показват, че повече от 70% от кооперативните клиенти на „великия” Microsoft работят и ежедневно ползват системата, но в пилотен режим. Взети заедно, учебните заведения и кооперативните клиенти, които ползват Windows 10 са над 22 милиона.

Ползване на Windows 10 от индивидуалните потребители.

При индивидуални потребители новата операционна система е най-популярна. В тази сфера на потребление тя се разраства най-бързо. Статистиката, която е направена от „ръководителите” сочи, че това е операционната система, която удовлетворява потребителите най-много (в сравнение с другите и версии, като например Windows 7, Windows 8 и т.н.). Другата статистика, която е направена показва, че времето прекарано в новия браузер Edge е много по-дълго отколкото преди няколко месеца. Microsoft не пропусна да се похвали, и че търсенията от всички потребители в Cortana и Bing растат ежедневно и то със завидни темпове.

Windows 10 жъне добри успехи.

Казана накратко до момента Windows 10 жъне успехи в сравнение с предишните си версии. Все пак има доста потребители, преминали към новата операционна система и не са доволни от предлаганите услуги, в следствие на което са преминали към предишната си версия. От Microsoft, обаче се надяват, че причината за „отказването” от новата версия, е че все още голяма част от хората не са достатъчно готови за промените, но това ще се промени с времето и те ще се научат да ползват по-удобната нова операционна система. Инсталиране на Windows 10 на нови устройства е препоръчително. Ъпгрейда до Windows 10 пък е по желание, но много от нас вече го направиха.

 

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.