Съвети при инсталирането на Windows 7 на лаптоп.

Съвети за инсталиране на Windows 7 на мини лаптоп.

Както знаете, повечето мини лаптопи не разполагат с вградено DVD устройство. Това поставя известни затруднения, когато ни се налага да инсталираме или преинсталираме Windows. Но не е невъзможно, като най-добрият вариант е да се използва външно DVD устройство, на което да поставите диска с желания софтуер. Също може да направите инсталацията на Windows 7 от флашка, която да направите предварително инсталационна и стартирате процеса на инсталиране от нея.

Подготовка за инсталиране на Windows 7 на лаптоп

Съвети при инсталирането на Windows 7 на лаптопПреди всичко е нужно да се запознаете с някои основни изисквания, за да предприемете инсталирането. Като начало, трябва да сте сигурни, че вашият мини лаптоп притежава нужните качества, за да работи с Windows 7 без да ви създава проблеми. В този случай инструментът Upgrade Advisor би свършил прекрасна работа в проверката на конфигурацията. Като цяло, той ви дава доклад при откриването на възможните проблеми с хардуера и програмите на компютъра, които биха попречили на работата на Windows 7. Освен това, той ви дава препоръки, относно начините за решаване на проблеми и ви информира дали някои по-специални функции Peek и Shake биха работили добре на новия инсталационен пакет.

Достатъчно място на твърдия диск на лаптопа.

Ако имате липса на достатъчно свободно пространство на лаптопа ви това може да бъде проблем. Проверете дали вашият hard disk покрива нужните изисквания. Ако не ви трябва информацията може просто да форматирате твърдият диск. Разбира се премахването на ненужните файлове, за да освободи достатъчно памет, също е вариант. Ако нямате такава възможност ви препоръчвам да форматирате. Това трябва да стане по време на самата инсталация от външното DVD устройство или инсталационна  флашка. Така ще се освободи нужното свободно място за Windows 7. По изключение може да се наложи да промените някои системни настройки, за да осъществите тази операция. Ако имате такъв проблем е най-добре да отново да се запознаете с инструкциите за Windows 7, или тези на вашият мини лаптоп, ако имате такива.

В случай, че имате важни файлове на диска първо архивирайте.

Преди това задължително прехвърлете всичко, което искате да запазите на външна памет или на друг компютър. Иначе няма да можете да възстановите изтритите или форматирани файлове и ще ги загубите безвъзвратно. Желателно е да използвате някакъв друг програмен софтуер. За форматиране на диска най-добре направете това по време на самата инсталация, когато инсталатора визуализира дяловете.

Windows 7, също така има и изисквания относно минималната разделителна способност на лаптопите, като тя е 800 на 600 пиксела. При установена разлика има опасност някои от диалоговите прозорци да не могат да се отварят или това да става само частично. За да коригирате тази грешка, свържете лаптопа към по-голям външен монитор.