Решения за някои аудио проблеми в Windows 10

Възможни решения за някои аудио проблеми при Windows 10

За да откриете решение на „тежките“ аудио проблемите в Windows 10 може би е нужно да „бутнете” някои настройки, които влошават работата му.

Доста е неприятно е когато лаптопа ни се бави, изключва, или има своеобразни проблеми със звука. Това нарушава начина ни на работа и концентрацията ни. Както знаем, обаче за всеки проблем си има и съответно решение, което е по-простичко отколкото си представяте. Това „правило” важи и при проблемчета с аудио системата на Windows 10.

Някои съвети за решаване на аудио проблеми при Windows 10.

1. Настройте звука правилно.

  1. Много проблеми с аудиото идват от грешно зададени настройки за звука, за това първо е редно да надникнем там. Проверете бързичко дали по погрешка не сте си изключили звука например или пък сте го намалили до край. После идва ред да погледнете дали кабелите на слушалките и другите устройства са изправни.
  2. 2. Преинсталация на аудио драйверите.

  3. Ако всичко с настройките и кабелите е изправно, може би трябва да преминете към преинсталиране на аудио драйверите си. Ако имате възможност изберете опцията за връщане към последната си конфигурация. Това става от Start/ Device Manager/ sound driver (цъква се с десния бутон) /Properties/. От тук ви се отваря нов таб Driver, от който се избира Back Driver. Разбира се може да изберете опцийката само при условие, че е налична. Ако не може да се получи, пробвайте да актуализирате. Ако и това не стане ще бъде хубаво да преинсталирате драйверите си за звуковата карта.
  4. 3. Актуализация на IDT High Definition.

  5. Цъквате върху Старта, но с десния бутон. От там избирате Device Manager. После пак с помощта на мишката разрешавате опцията Sound video games and controllers. Би трябвало да ви излезе опция с текст IDT High Definition Audio CODEC, на която се цъква с десен бутон. От там цъквате на Update Driver Software. Излиза ново панелче и от се избира Browse my computer for driver software/Let pick from a list of device on my computer. Всички тези опции, които направихте ви дават възможността да си избирате всеки от драйверите, които са били инсталирани до този момент на устройството. Следва Model/High Definition Audio Device. Завършвате с натискането на Next/Yes. Знайте, че тук най-вероятно системата ще се рестартира. Може би ви се струва сложно, но не е чак толкова, със сигурност можете да го направите сами, ако следвате тези стъпки.
  6. 4. Изключване на функцията Audio Enhancements.

  7. В случай че тази функция е активна просто я изключете и проверите дали качеството се е подобрило.
  8. 5. Инструмента за проверка на аудио конфигурацията Audio Troubleshooter.

  9. Това е вграден инструмент на Windows 10 . Целта му е при включване да открие възможните и възникнали проблемчета и да ги отстрани.

За да го използвате отивате в Control Panel/Troubleshooting/Troubleshoot audio playback. След тези опции излизат важни инструкции, които следвате , чрез които системата ще се помъчи да отстрани проблема.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.