Поставяне на RAM памет и повреди

Поставяне на RAM памет и повреди, които могат да възникнат

Можете лесно сами да поставите RAM памет на вашия лаптоп и да се опитате да поправите леки възникнали проблеми при слагането и.
Самият слот за RAM памет се намира в дънната платка, но при слагането и може да възникне проблем, който не е чак толкова сериозен и вие сами можете да отстраните и внимателно да я поставите правилно. Първото нещо, което трябва да предприемете при поставянето на паметта е да я огледате за външни повреди. По нея може да има следи от „нараняване” или не е дефектна.

След като няма външни забележки може да изключите своя компютър, като извадите от захранването кабелите и всички други устройства, които са свързани към него. После бавно махате капака/кутията на устройството. Преди поставянето и е добре да забършете RAM паметта, която ще слагате с кърпа. После със същата кърпа забършете добре и слота, в който ще я слагате. По него може би има натрупан прах, който пречи на правилното поставяне и функциониране на паметта.

Поставяне на RAM платка.

Поставянето на RAM паметта става с лек натиск над нея, за да влезе тя в слота. Все пак не натискайте много силно, защото всички компоненти са доста чувствителни и при един силен натиск може да ги повредите. Уверете се, че RAM паметта е влязла добре в слота. После внимателно сложете капака/кутията на компютъра и отново вържете всичките кабели по местата им.
Следва да стартирате вашия компютър. После проверете дали вашата RAM памет работи. Проверка на инсталираната от вас памет може да направите, като отидете на My Computer/Properties.

Проблеми и повреди на RAM

В случай, че новопоставената RAM памет не може да бъде открита, значи е възникнал проблем. На първо време е добре отново да отворите компютъра си да погледнете дали тя е поставена правилно. Ако всичко е наред може да опитате да сложите паметта в друг слот. При една проверка ще разберете дали когато е поставена в новия слот компютъра ви я разпознава. Ако е така значи проблема, който възниква при първото и поставяне е в слота. Добре е да потърсите специалист да го поправи, защото това може да предизвика допълнителни проблеми в бъдеще, които ще са доста по-скъпи.
В случай, че поставите RAM паметта в друг слот и тя отново не иска да бъде разпозната най-вероятно проблема е в нея.

За да бъдете напълно сигурни вземете нова памет и опитайте с нея. Ако резултатът е положителен и RAM паметта бъде разпозната, значи проблема е бил в нея. Не се опитвайте да слагате отново неизправната карта, не я оставяйте в компютъра си. Най-добре е да е извадена и да бъде изхвърлена, защото може да нанесе повреди, ако бъде вътре в устройството.

Ако смятате, че това е един сложен „ремонт” за вас се доверете на специалистите в сервизите. Те ще поставят RAM паметта за кратко време, без да има опасност за други повреди или щети, които вие може да нанесете при една домашна смяна.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.