Отдалечена помощ

Отдалечена компютърна помощ и поддръжка от разстояние

Отдалечена компютърна помощ има много имена. Нарича се още дистанционна поддръжка, дистанционни услуги, отдалечени услуги. На английски името на тази услуга е „Remote support“. В чужбина компютърната поддръжка отдавна се осъществява предимно по този начин.

Това е новата услуга! Вместо да  тичаме по адреси с чанта пълна с инструменти и лаптоп, вече работим по-моделно през интернет.  От постоянно обикаляне по адреси из цяла София разбрах защо мотото „Опознай София, за да я обикнеш“ е вярно. Ползва се от различни потребители, както домашни така и бизнес. Честно обаче ще ми липсват почерпките с кафе, сок и сладки. 🙂

Какво обаче е важно да се знае за този вид компютърни услуги?

Отдалечената компютърна помощ е съвсем нов начин да се окаже първа помощ при проблеми с компютъра или лаптопа. Само до преди няколко години аз и колегите ми работехме или само сервизно или ходехме по адреси на повикване. Ясно е обаче че сервизната помощ не е удобна за клиента, защото той трябва да дойде два пъти до сервиза. Веднъж за да остави техниката си за ремонт, втори път да си я вземе готова. Сервизните ремонтни услуги няма да загубят своето значение, но има много софтуерни компютърни услуги, които могат да се извършат от разстояние, сиреч дистанционно. Това са предимно чистене от вируси, инсталиране на драйвери, намиране и инстал на програми, различни диагностични дейности, множество компютърни услуги и разрешаване на проблеми с лаптопи и компютри.

Особености на ОКП (отдалечена компютърна помощ) и ОКУ (отдалечени компютърни услуги).

Методите не изискват специални компютърни познания и са сравнително елементарни за ползване.

  1. 1. Ще ви трябва работещ компютър и интернет.
  2. 2. Дръпнете си една от тези две програми от следните линковете по ваш избор:
  3. Teamviewer QS – предимства на този модул за дистанционна връзка до отдалечен компютър е, че позволява трансфер на файлове. Недостатък е че често пъти се самоизключва и е платен.
  4. Anydesk – бърз, лек и стабилен, но не може да прехвърля файлове. Не се самоизключва. Безплатен е. достатъчно добър е за да се свърши работа.
  5. 3. Обадете ни се на 0894 700 233 за повече подробности относно заплащане и начин на работа.

 

Някои въпроси, които може да възникнат и отговорите на тях.

Как да поръчам услугата?

Първо уверете се, че имате интернет на компютъра или лаптопа си. Изтеглете един от двата модула по-горе за отдалечена връзка до вашия компютър. Когато сте готови позвънете на 0894 700 233. От сервиза ще ви консултират какво трябва да направите в конкретния случай. От Вас ще се иска единствено да ни продиктувате ID номера и паролата, които модула изисква, за да осъществи дистанционна връзка.

Колко струва ОКП за домашни потребители?

Цената на отдалечената помощ за дома е фиксирана и е 30 лева. В цената влиза неограничен брой дистанционни влизания до успешно разрешаване на възникналия проблем. От сервиза се поема пълна гаранция върху услугата. Предимство на домашните потребители е възможността за сключване на договор за месечен абонамент на цена от 25 лева, която е по-ниска от тази за абонамент при фирми

Каква е цената на ОКУ за фирми?

Еднократна услуга е 30 лева. Абонамента е 30 лева на месец на работна станция (компютър или лаптоп). Приемаме заявки за абонаментна дистанционна поддръжка само за фирми с до 10 работни станции под Windows операционна система. Абонамента за фирми е удобен, защото бързо и професионално се отстраняват всякакви софтуерни проблеми още при тяхното възникване.

Гарантирани ли са ОКП и ОКУ поддръжката?

Всеки клиент, бил той фирма или частно лице може да разчита на 100% гаранция върху услугите поети от сервиз „Изток“ на адрес гр. София, ул. Ат. Далчев 7. Също така се издават фактури по банка върху всяка извършена услуга. Ние не продаваме услуги без гаранционно покритие. Ето защо е най-добре да изберете нашите отдалечени услуги и помощ. Гарант е ИТ експерт Димитър Георгиев, управител на сервиз „Изток“.