Не сте доволни от Windows 10?

Не сте доволни от Windows 10. Минете бързо към старата си версия на Windows.

Като цяло впечатленията от Windows 10 рилизи 10586 и 10240 са много добри. Работят сравнително стабилно и са изпипани от към детайли. За сравнение предишни версии на Windows все още имаха проблеми. Връщане към старата операционна система е възможно в случай че не сте доволни или имате проблеми с ползването.

Много от нас вече ползват Windows 10, някои са доволни, други не. Недоволните желаят да се върнат към старата версия, но не знаят как. За щастие има лесен начин да върнем системата назад към състоянието и преди ъпгрейда до Windows 10.
Днес задачата ни ще бъде да ви „разкрием” тайната как лесно и безпроблемно да минете отново към ползването на стария ви Windows, щом десетката не ви харесва.  Всъщност самото връщане към старата версия не е никак сложно и не са нужни кой знае какви познания в новите технологии.

Връщане към старата операционна система.

Има няколко възможни варианта, които да използвате за връщането на старата операционна система. Сега ще ви ги представим, а вие изберете кой да използвате.

Първи вариант за връщане на Windows 10 към по-предна версия.

Той може да се ползва, ако все още не сте обновили операционната си система. Всъщност тази стъпка се препоръчва при всеки ъпгрейд, който предприемате. Използвайте хард диск, на който да записвате „старите” си данни преди всеки ъпгрейд. При извършване на новостите или както е в нашия случай, когато преминавате към Windows 10, старите данни, които вече сте записали на програмата се запазват. После само с няколко стъпки можете да си върнете старата версия без проблем. Ако обаче сте доволни от Windows 10 и нямате намерение да се отказвате от ползването му, просто изтрийте папката, която сте създали, за да не ви пречи.

Втори вариант за прекратяване ползването на Windows 10

Самата нова версия е снабдена с вградена функция, която може да ви върне бързо към старата операционна система. Уловката тук, обаче е че можете да направите избора си в рамките на 30 дена. Ако до тогава не сте се върнали към старата версия, вече няма да можете да се възползвате от услугата. За да стартирате връщането си обратно натиснете едновременно клавишите Windows + I. Така ще се озовете в настройките на Windows 10 и от там натискате Update /Security /Recovery. Ще видите опцията, която ви позволява да стартирате връщането – Go back to Windows 7, 8. После натискате последния бутон, който е Get Started. Излиза диалогов прозорец, който ви пита, защо желаете да предприемете това действие, отговаряте на въпросите и сте готови.

Трети вариант за прекратяване ползването на Windows 10.

Последното решение, което можем да ви предложим е да преинсталирате наново компютъра или лаптопа си с версията, която желаете да използвате. При това действие за жалост ще изтриете всичките си файлове. За да избегнете този дискомфорт е добре да направите резерви копия. Самото преинсталиране се извършва, ако имате исканата от вас версия на диск. Той се поставя в устройството и когато то се рестартира изчаквате да ви излезе кратко съобщение. В повечето случаи то гласи „Натиснете F12 (или друг посочен бутон) за да стартирате операцията. Натискате бутона, избирате старата си операционна система от списъка, който се е появил и накрая натискате бутона Enter. Следвайте описаните стъпки и ще си върнете старата версия на Windows, която желаете да използвате.

Ако се чувствате несигурни, при изпълнението на преинсталирането на операционната система потърсете специалист, особено в случаите когато имате важна информация, снимки и документи на харда.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.