Най-здравите компютри и лаптопи за 2016 година

Най-надеждните и здрави лаптопи на пазара са DELL, Lenovo, Apple и Samsung.

Според класацията на Rescuecom най-здравите лаптопи, които се предлагат на пазара са с марките на Apple и Samsung. Не бива да забравяме също за марки като DELL  и Lenovo обаче, които по-мое мнение не отстъпват на много други. Аз лично бих изказал съмнение в надеждността на Samsung.

Направете правилния избор при покупка.

Преди да изберете марката за лаптопа, който искате да си закупите от магазина се интересувате за здравината на устройството. Все пак това е дългосрочна инвестиция, която искате да използвате най-малко 3 години, без да ви създава големи главоболия. Много от марките имат сходни и почти еднакви „способности”. Затова и избора е доста труден. Често се подвеждаме от паричната стойност на устройството, като търсим по-евтиното. За да направите своя избор по-лесно Rescuecom прави всяка година класация за най-здравите марки лаптопи, които се намират на пазара до този момент.
Нека кажем, че Rescuecom всъщност е най-голямата компания в света, която се занимава с ремонт и поддръжка на компютърни устройства. Всяка година тя прави класация, в която са включени марките на мобилните устройства и тяхната здравина и устойчивост.

Класация на Rescuecom за здравина.

На челните места се наместват Apple (първи в класацията) и Samsung (който заема почетното второ място на стълбицата). Тези две марки се считат за най-надеждните и най-здравите, така че можете да им се доверите напълно и да разчитате дори и на повече от 3 години служба за вас. За Apple съм убеден, за Samsung не много.

На трето място се нарежда марката Lenovo, a Asus е на четвърто, на пето се нарежда Dell, на шесто Acer, седмото е за Toshiba, а осмото е заето от HP.
Е от класацията на Rescuecom се вижда, че Apple, Samsung и Lenovo имат повод да празнуват. Данни на компанията ги посочва за най-сигурни. Все пак можем да подложим този факт на оспорване. Той се базира само на данните от компанията и заявките за ремонт на лаптопи, които са постъпили в техните сервизи. Това няма как да е точна класификация, защото не се знае какво се случва по другите специализирани сервизи за тези устройства.

Моя класация за надеждност и здравина на лаптопи по марка.

Ако аз трябваше да направя класацията, то тя би изглеждала приблизително така. Apple, Lenovo, Dell, Asus, Samsung, Acer, HP, Toshiba. За Apple и макбуците ситуацията е ясна. Те са най-здрави вероятно, но са и най-скъпи. Цена спрямо надеждност Dell и Lenovo са най-предпочитаните марки. HP наистина са с ниско качество, особено напоследък.

И въпреки един от минусите да е, че това не е най-точната класификация за здравина на лаптопите е един добър ориентир за всеки потребител. Не бива да пренебрегваме факта, че това е най-голямата компания в света, която предлага ремонт на лаптопи и на която можем да се доверим. Все пак тази класификация за здравина на устройствата излиза най-вече за нас потребителите и цели да ни помогне при избора на лаптоп.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.