Инсталиране на Windows 8.1 от флашка

Инсталиране на Windows 8.1 от флашка

 

Създаване на инсталационна флашка на Windows.

Инсталиране на Windows 8.1 от флашка  е все по-често използван метод за инсталиране на операционната програма не от диск а от флаш памет, което е по-бързо и отнема относително по-малко време.

Инсталиране на Windows 8.1 от флашка се налага особено, когато устройството няма оптично устройство и това е единственият вариант за инсталация. Наличието на диск за инсталиране на Windows 8.1 няма да ви свърши работа, ако няма къде да го поставите.

Ако искате да инсталирате Windows 8.1 от USB устройство, ще трябва да прехвърлите инсталационните файлове от диска на USB устройството. За съжаление, само копирането няма да ви свърши работа. Windows 8 понякога върви с ISO файл за сваляне, като, ако решите да си купите Windows 8 по този начин, се преминава през почти същите стъпки, за да копирате файловете върху USB устройството.

Трудността на процеса по инсталиране на Windows 8.1 от флашка се определя като средна.

Времето за инсталация на Windows 8.1 от флашка е между 20 и 30 минути, в зависимост от скоростта на компютъра и това каква е настоящата операционна програма на компютъра ви.

Инсталацията е възможна при компютри с настояща операционна система Windows 8 (стандартна) или Windows 8 (Про).

Изисквания на системата за W8.1

–          Флаш памет (4 GB за 32-bit, 8 GB за 64-bit)

–          Windows 8.1 DVD или ISO

–          Компютър с операционна програма Windows 8, Windows 7, Windows Vista или Windows XP инсталирана

Стъпка 1. Създаване на ISO.

Създайте ISO файл от Windows 8.1 DVD. Това е процедура, при която можете да създадете един файл, наречен ISO изображение, който съдържа информацията, намираща се на Windows 8 DVD диска.

Стъпка 2. Изтеглете Windows 7 USB/DVD Download Tool и го инсталирайте.

Тази безплатна програма от Microsoft правилно форматира флаш диска и след това копира съдържанието на инсталационния ISO файл на Windows 8.1.

Не се притеснявайте, че тази програма има Windows 7 в името си. Тази програма работи перфектно с Windows 8 ISO файлове и може да се използва в Windows 8, Windows 7, Windows Vista или Windows XP.

Стъпка 3. Стартирайте програмата Windows 7 USB DVD Download Tool.

Би трябвало да можете да го намерите в менюто Start или на вашия началния екран, в зависимост от това на коя версия на Windows сте инсталирали програмата.

4. Щракнете Browse на Стъпка 1 от 4: Изберете ISO файл на екранa.

5. Изберете файла Windows 8 ISO . След това кликнете Open.

6. Кликнете Next

7. Изберете USB устройство на Стъпка 2 от 4: Изберете media type screen

8. Стъпка 3 от 4: започнете копиране на файловете от USB устройството и кликнете Begin copying.

9. Стъпка 4 от 4: Стартирайки  USB устройството, просто изчакайте за Windows 7 USB DVD Download Tool, да стартира, за да се извърши копирането на инсталационните файлове

10. Ако  всичко върви по план на екрана трябва да е появи Bootable USB device created successfully, със статус Backup completed.

Вместо Windows 7 USB DVD Download Tool може да ползвате RUFUS.

11. Заредете файловете от USB устройството, което току що сте създали, за да стартирате процеса по инстанция на  Windows 8.1.

Ако смятате, че няма да можете да се справите с този процес, не се колебайте да се обърнете към компютърен специалист. Нашия телефон за връзка е 0894700233.

Успех на всички!

7 thoughts on “Инсталиране на Windows 8.1 от флашка

 1. Андреан

  - Edit

  Аз имам следния проблем когато отворя биоса не ми излиза за USB защо ?

 2. Възможно е да е заключено бутването в друго меню на биоса. Проверете всички менюта и подменюта внимателно.

 3. а каква програма да си сваля за macbook , за да мога да направя флашката с windows и да го инсталирам на друг компютър

 4. Aleksandar

  - Edit

  Здравейте като сваля Windows 8.1 и инсталирам програмата и след като искам да отворя ISO FILE не ми го показва в папката на windows свалях от замунда и от Microsoft все същото.

 5. Аз имам следния проблем
  Стига до там да избера къде да го инсталирам демек на кой диск.
  Дава ми три диска. Обаче и на трите не ми разрешава да го инсталирам.
  Какво трябва да направя?

 6. Явно има проблем в първоначалното формиране на диска и дяловете. Трябва да премахнете всички дялове и да създадете наново. Другия вариант е да търсите проблема в настройките на биоса. Еднозначен отговор няма. Едно е сигурно. Решение има, стига диска да не е дефектирал.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.