Инсталиране на Windows. Сами или с помощта на специалист?

Дали сами да се занимаваме с инсталиране на Windows или да се обърнем към специалист.

Във векът на технологиите, без да искаме започваме сами да се образоваме и да учим разни неща. Инсталирането на Windows е едно от тях. Вече всеки втори има компютър у дома си. Това налага някои основни знания у неговия собственик. Като например как да си инсталираме сами операционната система и по-конкретно инсталиране на уиндоус.

инсталиране на windows
Винаги се обръщайте към професионалист за инсталиране на windows!

Трябва ли всеки да го прави сам?

В смисъл, дали всеки един обикновен потребител може да си инсталира сам windows? В интерес на истината, ако техниката не ви е голяма страст не го правете сами. Ако както казват “бъкел не разбирате”, то по-добре е да намерите някой, който се занимава с това и има необходимия опит. В почти всеки град ще намерите компютърен център, или дори интернет доставчик, който има специалисти. Те ще предложат инсталиране на windows на своите клиенти срещу определена цена. Така че, ако не се чувствате особено уверени в своите сили, е добре да се обърнете именно към такива специалисти. Те си изкарват прехраната с това, но пък умеят и ще свършат работата по-добре от вас. Все пак те точно затова са учили. А ако вие започнете да правите сами инсталиране на windows, има вероятност да объркате нещо. В последна сметка отново ще опрете до специалисти.

Инсталиране на Windows на лаптоп от флашка или от инсталационен диск.

Самото инсталиране на уиндоус не е трудно.  Ако не го знаете и ако не сте го правили, тогава е по-добре да заложите на някой друг. Ако смятате, че цената, която предлагат фирмите е прекалено висока, винаги може да потърсите някой познат или приятел, който се занимава с инсталиране на windows. Който сам си оправя компютъра има опасност да оплеска всичко. Накрая може да не успеете да си подкарате windows-а, или дори още по-зле, направо да си сринете компютъра.

В някои случаи, когато например си купувате компютър, като цяла конфигурация от определени компютърни магазини, може да получите и чисто нов с инсталиран windows. Много компютърни и софтуерни фирми, предлагат на своите нови и настоящи клиенти готови конфигурации плюс инсталиран лицензиран Windows. Това е много по-добре от пиратските копия, които бихте изтеглили иначе от торент сайтове и други места в интернет.

Избягвайте пиратски софтуер.

Това също не е за пренебрегване в случай, че искате всичко с вашия нов лаптоп да е ОК. Не бива да си инсталирате пиратски софтуер неизвестно от къде. Причината е, че не се знае по какъв начин може да повреди компютъра ви. Затова е добре да заложите на професионалната поддръжка на компютъра си и лицензираната версия на windows. Професионалната инсталация на уиндоус включва всичко необходимо. Настройване на драйвери, инсталиране на основни и допълнителни програми, офис програми, антивирусни и други екстри.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.