Инсталиране на Windows на лаптоп

Инсталиране на Windows на лаптоп.

Отърви се от излишен софтуер

Инсталиране на Windows на лаптоп

Софтуера, инсталиран от производителя, често изобщо не ви трябва и не искате (като пробни версии на софтуер, картина за поздрав).  За щастие все по-рядко се инсталира в новите компютри и определено е по-малко вероятно да бъде намерен в бизнес компютри, за разлика от обикновените потребителски компютри. Може да предпочетете да изтриете от диска тези нежелани програми. Най-лесно е да направите това в началото, веднага след като получите вашия лаптоп.

Един от начините да се отървете от нежелания софтуер е просто да използвате функция за деинсталиране на програма в контролния панел на Windows, но това все още може да остави следи във вашата система, като вписвания в регистъра на системата. А почистване с програма като CCleaner може по-задълбочено да се отърве от всякакви следи от нежелани програми. Той е безплатен и лесен за използване.

Също така може да форматирате твърдия диск на вашия лаптоп и да инсталирате операционната система от нула (при условие, че имате ОС инсталационни дискове, или да направите своя собствена за тази цел). Чиста инсталация има редица предимства. Сега наистина ще започнем на чисто.

Настройка на Лаптоп за сигурност.

Защитите с парола вашия потребителски профил. Когато сте инсталирали вашия потребителски акаунт на лаптопа, уверете се че сте добавили силна парола, тъй като лаптопи лесно може да бъдат откраднати или загубени, ще искате да се уверите, че никой, който намери вашия лаптоп няма да има достъп до съдържанието му.

Промяна на паролата на администратора. Администраторския акаунт по подразбиране е изключен в Windows 7 и Vista, но ако използвате по-стара версия на Windows, вие ще искате да промените паролата на администратора по подразбиране (намерете акаунта в Control Panel> Потребителски акаунти.

Инсталиране на програми за сигурност.

Първите програми, които е добре да инсталирате на вашия лаптоп са антивирусните, които да помогнат на защита срещу вируси и други заплахи. Ето няколко препоръки:

инсталиране на антивирусна програма

Antivirus/Anti-Malware: Освен ако вече имате диск с антивирусна, може да ползвате безплатна опция за защита – Microsoft Security Essentials, или Avast; осигурява защита срещу вируси и шпионски софтуер. Ще имате нужда от антивирусна защита, ако сте на Mac. ClamX av е безплатна антивирусна с отворен код за Mac-ове.
Защитна стена: Вие също трябва да включите защитната стена на Windows и Windows Defender, ако те не са включени вече. За по-силна защита, помислете за специална защитна стена, като Comodo Firewall, която е безплатна опция,

Получаване на актуализации за системата
С вашата антивирусна програма, инсталирана, сега се проверява за актуализации система. В Windows, отидете в Control Panel> System и сигурност, за да намерите опции, за да се провери и да инсталирате актуализации. На Mac, отидете на Apple менюто и кликнете върху обновяване на софтуера.
Инсталиране на вашите основни програми и документи

Инсталиране на всички най-важни програми

Инсталиране на всички програми, които ви трябват за ежедневна употреба, включително офис приложения и имейл програма (освен ако не използвате клауд-базирани приложения за тези цели). Публикувал няколко програми в моя списък на основните приложения, които включват софтуера за архивиране, мениджър за пароли, и синхронизиране на програми. автоматизирано инсталиране на програми

Съществуват програми за автоматично инсталиране на основни програми. Такава е например програмата Speed Install. Може да започнете с популярни програми като Google Chrome, Skype, VLC и други.

С използване на синхронизираща програма като Dropbox SugarSync, или GOOGLE DRIVE създаването на бъдещите компютри е много по-лесно, тъй като документите ви автоматично ще се синхронизират. В противен случай, вероятно ще трябва да прехвърлите вашите файлове от вашия стар компютър на новия. Има няколко начина да направите това:
Използвайте Windows Easy Transfer, магьосник, вграден в Windows 7 за да придвижи  вашите файлове и програмни настройки от стария компютър към новия. Ще го намерите на новия Windows 7 лаптоп под менюто Старт> Първи стъпки> Прехвърляне на вашите файлове.
Вие също може да се свържете двата персонални компютри към рутера (за скорост, е за предпочитане кабелна връзка) и след това да копирате папките.
Или можете да свържете двата персонални компютъра заедно с кръстосан кабел, специален вид Ethernet кабел от компютър до компютър.

Архивирайте вашата системаархивиране с acronis true image

Архивирайте вашата система и Създайте персонализиран инсталационен диск, или направете пълен BackUp с програмата Acronis TrueImage.
След като имаме всичко, създаден по начина, по който ви харесва направете резервно копие на цялата система. Създаване на резервни копия на Вашият DVD или архивирайте на външен твърд диск. Надпишете диска с името на вашия лаптоп, или да кажем “първоначална инсталация”. По този начин, ако някога искате да се върнете към чиста инсталация, можете да възстановите от това резервно копие. Създайте автоматично архивиране (ежедневно, ежеседмично и ежемесечно локално и отдалечено, например, на външен твърд диск или облачна услуга). Можете също да създадете свой собствен “интегриран” Windows инсталационния диск (DVD-R или USB стик). За в бъдеще, можете да инсталирате Windows с вашите предпочитания, актуализирани драйвери и други персонализации. Utillity RT7Lite може да ви помогне да направите това. Наслаждавайте се на новия си лаптоп!

ИНСТАЛИРАНЕ НА WINDOWS 7 НА ЕКСПЕРТНО НИВО: 0894 700 233

One thought on “Инсталиране на Windows на лаптоп

  1. Много интересна статия за инсталиране на Windows!

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.