Инсталиране на Windows на лаптоп без операционна система

Инсталиране на Windows на лаптоп без операционна система

Инсталиране на Windows на лаптоп без операционна система може да извършите и сами.  И все пак има някои тънкости, така че е добре да потърсите опитен специалист в инсталирането и преинсталирането на Windows.

Подгответе инсталационния диск или флашка.

За инсталиране на Windows на лаптоп без операционна система се нуждаете или от инсталационен диск, или от буутваща флашка.

Непременно трябва да бъде настроен биоса на вашия нов лаптоп така, че да може да стартира от инсталационния носител.

Проверете лаптопа дали е ок от към хардуер. Преценете поддръжката от към драйвери.

За да бъде инсталацията успешна и лаптопът ви да работи без проблеми, освен самата инсталация, трябва да се направят и правилните настройки за работа на операционната система. Без тези настройки системата няма да работи правилно и ще си имате редица проблеми. Много важно е да бъдат намерени и инсталирани точните драйвери за дъно, видеокарта и устройствата. Самото инсталиране на операционната система, дори и направено без грешка далеч не е достатъчно, за да гарантира ефикасната работа с лаптопа. Трябва да има най-необходимия софтуер и програми, които да гарантират правилната работа с новия лаптоп.

Помислете добре какъв Windows да инсталирате. Ако трябва се консултирайте.

Когато си закупите лаптоп без операционна система преди да инсталирате такава е добре да се консултирате със специалист за това коя операционна система отговаря най-добре на вашите изисквания.

Ако операционната система не е инсталирана правилно, то това ще доведе до редица проблеми с работата на компютъра. Така например 32 битовия Windows не разпознава повече от 3,5 GB от инсталираната рам, дори тя да е много повече от това.

Важно е да знаете, че е добре да се доверите на компютърния специалист за инсталацията на оперативна система на нов лаптоп. Това ви гарантира професионално свършена работа и дълго време без посещение в компютърни сервизи. Добрата антивирусна защита активирана непосредствено след завършване на инсталацията на Windows гарантира дълъг живот на система, свободна от вируси и зловреден софтуер.

Инсталирането на Windows на нов лаптоп включва няколко технически операции, които трябва да се извършат последователно, за да е успешно инсталирането.

Имайте предвид, че има голяма разлика между преинсталиране и инсталиране на операционна програма.

За това, ако не сте сигурни какво точно да направите, не се колебайте да потърсите специалист.

Закупуването на лаптоп без операционна програма ви дава възможност сами да изберете каква операционна програма да изберете. Това разбира се е нож с две остриета. Ако не искате да сбъркате, посетете специалист и му обяснете за какво ще използвате лаптопа. Трябва да се прецени какви характеристики трябва да има операционната програма.

Следващата стъпка е да оставите в ръцете на специалиста да си свърши работата, за да имате чисто нова операционна програма на лаптопа си.

Ако сте решили сами да инсталирате операционната програма, внимавайте от къде взимате инсталационния диск. Често пъти операционна програма инсталирана от неоторизиран източник има дефекти и може да доведе до допълнителни проблеми в последствие.

Инсталиране на операционна система не е скъпа услуга.

В тази връзка е по-добре използвайте услугите на компютърен специалист за избора и инсталирането на ОС.

След като приключи основният процес по инсталирането, е важно да се направят и необходимите настройки за правилна работа. Важно е да се конфигурира операционната система по правилния начин, за да не се появи нуждата от преинсталиране на операционната система отново.

Правилното инсталиране ще ви осигури дълга и безпроблемна работа и няма да се налага са посещавате компютърния сервиз твърде често.

Инсталирането на операционна система на нов лаптоп е важна и отговорна задача. Ако не сте наясно със стъпките, които трябва да извършите, доверете се на специалистите.

Инсталиране и преинсталиране на оригинален Windows 10 в сервиз Изток е на цена от 30 лева. Нормално време за изпълнение на поръчка е 30 минути. За връзка със сервиза използвайте телефона за контакт.

3 thoughts on “Инсталиране на Windows на лаптоп без операционна система

  1. Ако срещнете проблеми с инсталирането на Windows 10 или Windows по-старите версии 8.1, 8, 7, XP, Vista потърсете наш специалист на 0894 700 233

  2. Промо инсталация на Windows 10 с пълен пакет основни програми за работа само за 20 лева до нова година !!!
    Промо код – Install2020
    За да се възползвате от промоцията кажете кода в сервиза.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.