Запознахте ли се с новостите на Windows 10?

А вие вече запознахте ли се с новостите на Windows 10?

Версията Windows 10 е на пазара от няколко месеца и вече доста потребители се възползват от услугите и промените, които са направени. Има обаче още доста голям процент от хора, които се колебаят да преминат към новата версия. Точно за тях днес ще представим само малка част от новостите на Windows 10 edition final 10240, с които ще се сдобиете, ако решите да направите важната стъпка и да използвате Windows 10.

Нека започнем с това безплатен ли ще е новият Windows 10?

Безплатният ъпгрейд на Windows 10 започна още 29 юли 2015. От тази, за година напред потребителите ще могат да се възползват от безплатния ъпгрейд. Той е достъпен за почти 200 страни и езиците, на които ще се предлага са над 110. За да се осигури безпроблемно обновяване и инсталиране ъпгрейда на устройства ще се извършва поетапно. Всеки, който е направил своята заявка ще получи „обновление”, но е възможно малко забавяне, заради сигурността. Всеки който има инсталиран Windows 7, Windows 8 или Windows 8.1 задължително получава подкана за инсталиране на Windows 10 на неговата система. Подканата за инсталация на ъпгрейда се състои в появата на малко бяло знаменце с логото на Windows 10 долу в дясно в системния трей. Ако поискате да се възползвате от безплатен ъпдейт на Windows-а просто чукнете на знаменцето и следвайте инструкциите.

Какво ново за Windows 10?

1. Функция Cortana.

Това е една уникална функция, абсолютна новост в Windows 10. Нейна задача е да помни всяко едно предпочитание и да ви помага после да го откриете много по-бързо. Другата и задача е да ви сеща за всяко едно важно за вас събитие. Отделно има и функция за гласови команди. Тя дава възможност вече да се води двустранна комуникация с настолните компютри, а не както беше до сега, само по телефоните.

2. Подобрения на Windows 10 на десктопа.

Хаосът по десктопа е предизвикателство за всички ни. Сега вече хаоса ще е подреден. Чудите се как е възможно това. Новата версия предлага едновременно няколко работни плота. Можете да подредите по ваше усмотрение няколко малки прозореца, за да виждате данните от всеки един. Това ви дава ред и лесно и бързо можете да сортирате всичките отворени файлове, по които работите. Управлението им с допир и мишка ще бъде еднакво елементарно, така че избора как да управлявате мобилното си устройство остава на вас.

3. Microsoft Edge.

Това е името на новия браузер, който умело замества познатия ни и обичан от всички Internet Explorer. Е време е той да остане в миналото и да се отвори вратичка за Edge. Обновеният браузер позволява бързо, лесно и безпроблемно сърфиране. Чрез него можете да отбелязвате всичката важна за вас информация и разбира се да споделяте в интернет пространството без проблем всяка статия или снимка, които ви харесва.

4. Start менюто.

Старото обновено и подобрено Start меню от Windows 7. Комбинацията от старо и нова според създателите ще допадне на всеки. Чрез обновеното меню всеки потребител ще може бързо да открие най-трябваните му файлове. Всяко едно често ползвано приложение ще показва с предимство и така ще имате доста бърз достъп до него. Допълнителна информация ще можете да получавате от т.н. живи плочки, които ще се появяват на него.
Според създателите Windows 10 ще даде повече сигурност и надеждност на потребителите си. Някои от вас ползват Windows 10, как ви се струва? Харесват ли ви обновленията, които са направени? Наистина ли е десета версия на Windows е най-добрата версия излизала до сега? Може да споделите вашето мнение, като напишете коментар под статията.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.