Запис на звук от сайт със собствени усилия

Запис на звук от сайт със собствени усилия

Случвало ли ви се е да искате, но да не успявате да направите запис на звук от сайт, който не предлага опция за изтегляне? Ако е така сега ще ви представим как може да направите този трик без да влагате много усилия.

Първата ви стъпка трябва да е насочването на курсора на мишката към долния десен ъгъл. Там се намира символа наречен говорител. Щракнете на него и веднага на екрана ще се появи малкото прозорче с Volume Mixer. Натиснете най-отдолу, където пише Mixer и веднага ще се покаже друго малко прозорче с няколко опции, които може да предприемете. От там трябва да се насочите и да натиснете с левия бутон на мишката опцията System Sounds. Веднага след като направите това действие изскача нов прозорец с опции Playback (възпроизвеждане), Recording (записване), Sounds (звуци) и Communications (комуникация). Нашата задача ще е да изберем опцията Recording (звуци). Не се натиска веднага ок, защото няма да можете да извършите действието, което желаете.

Намирате си празно местенце на самия прозорец и натискате десен бутон на мишката. Веднага следва появата на нова мъничко прозорче, което ни предлага само две опции, които са Show Disabled Devices (покажи забранените устройства) и Show Disconnected Devices (покажи изключените устройства). От тук избираме първата опция, а именно Show Disabled Devices.
След това действие веднага на малкия прозорец се появява нова иконка Stereo Mix. Чуквате върху нея, но с десния бутон на мишката си. Излиза едно падащо меню, от което избирате първата опция Enable (разрешено).

Използвайте програма за запис на звук от сайт.

До тук се справихте успешно, за да направите запис на звук от сайт вече изтеглена и инсталирана програмка за целта. Един добър вариант за такава безплатна програма е Audacity. Ако я нямате можете лесно и бързо да я изтеглите.
Когато тя вече е инсталирана на вашия компютър продължаваме със записа. Натиснете иконата и за да я стартирате. Отгоре горе долу в средата ще видите изображението на един малък микрофон, който се намира в лентата с инструментите. Когато щракнете с левия бутон на мишката до него веднага ще се появи падаща меню с възможните опции, които може да направите. От там избирате Stereo Mix (Realtek High Defini).

Готови сте за запис на звук от сайт, който желаете, а няма опция за изтегляне. Остана само да натиснете още един бутон на програмата Audacity, а той е запис. Време е да стартирате и дадения запис, който желаете всъщност да свалите. Изчаквате колкото е нужно, в зависимост от това колко искате да запишете, може да е целия звук или само малка част от него. Когато прецените, че сте готови и звукът, който желаете ви е достатъчен просто натиснете бутона стоп на програмата. Имате право и да правите сами корекции по звука благодарение на програмката. Можете да изрежете част от него например, ако ви се стори прекалено дълъг.

Записа на вече готовия звук става, като натиснете Файл-Експортиране и запис на желания звук във формат, който вие си изберете.
Убедихте ли се вече, че не е трудно сами да си направите запис на звук от сайт. Може да опитате, наистина ще се справите и сами, без да търсите специална помощ за това.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.