Финала на Windows 10

Финала на Windows 10 идва скоро

Инсталиране на финална версия на Windows 10

Инсталиране на финална версия на Windows 10Финала на Windows 10 идва много скоро. От както започна да се говори за Windows 10 до сега излязоха масово за тестване 3 бета версии на продукта. Това са Windows 10 Technical Preview Build 10041, Windows 10 Build 9926, Windows 10 build 9879. Очакваме с нетърпение финалната версия на най-новата операционна система на Microsoft Windows 10.

За радост по-новите билдове работят все по-добре и много от проблемите са разрешени. Появяват се нови функции и подобрения. Наблюдава се повишена стабилност и бързина на действие, както и по-добра съвместимост с различни устройства.

Безплатен ъпгрейд до Windows 10

Говори се дори, че Майкрософт ще пускат безплатен ъпгрейд с излизането на Windows 10 дори за машини с нелицензиран Windows XP, 7 и 8. Това всъщност не е съвсем сигурна информация, а по-скоро слухове. Интересното в случая е, че ъпгрейда към най-новата операционна система предлага опция запазване на всички файлове, програми и настройки, които ползвате непокътнати. Докато по-стари версии като Windows 7 и W 8 можеха да запазват само файловете като ги преместваха в папка Windows.old , то новата Windows 10 може да запазва също така програми и настройки без промяна.

Минимум системни показатели за Windows 10.

Какво е необходимо да знаете, ако имате стар компютър и искате да го ъпгреднете до Windows 10? Всъщност на практика основния проблем при стари машини е видеокартата. Видео картите са препъни камъка при инсталиране на Windows 10 върху стари компютри. Процесора и рама дори се оказва че могат да се съвместят. Това не важи за стари видеокарти, които не са DirectX 9 съвместими. Всъщност минимални системни изисквания за инсталиране на Windows 10 са същите както при версиите 8 и 8.1 , а именно.

 • Процесора – 1 gigahertz с поддръжка на PAE, NX, SSE2
 • Рам памет- 1 gigabyte за 32-bit и  2 GB за 64-bit
 • Хард диск свободното място да е минимум 16 GB за 32-bit и 20 GB за 64-bit
 • Видеокарта –  Microsoft DirectX 9 съвместима с WDDM драйвер

За да сте спокойни, че ще може да работите без проблем на стария си компютър когато преминете на Windows 10 e хубаво предварително да подсилите хардуера му с повече рам, по-добра видеокарта и по-голям хард диск. Добре е също така ако компютъра или лаптопа разполага с двуядрен процесор, вместо едноядрен. За сравнение единствените читави все още едноядрени процесори са Pentium 4 с честота над 3 GHz и поне 1 MB L2 кеш.

Аз лично чакам с голямо нетърпение появата на новия Windows 10. Скоро инсталирах на тестова машина последния билд Windows 10 Technical Preview Build 10041 и останах с много добро впечатление как работи. Препоръчвам го горещо както за инсталиране на нов компютър, така и за преинсталиране на стара машина, а също и за ъпгред на по-стари версии на Windows.

И помнете – при нужда от професионално инсталиране и преинсталиране на Windows може да се свържете с нас на 0894 700 233. Имаме много хубави промоции за безплатно преинсталиране и отстъпки в цените на инсталациите и преинсталациите на Windows

2 thoughts on “Финала на Windows 10

 1. Тодорова

  - Edit

  Инсталирах си Windows 10, но не забелязах да има антивирусен софтуер. Може ли разяснения по този въпрос, защото нищо не успях да открия!

 2. Здравейте,
  Windows 10 има вграден антивирусен софтуер Microsoft Security Essential, който от Windows 8 насам идва на мястото на Windows Defender. Така че системата по принцип е защитена. Друг е въпроса до колко сигурна е интегрираната защита. Аз лично препоръчвам инсталиране на ESET NOD32 Antivirus 8.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.