Основни неща, които трябва да се знаят преди преинсталация на уиндоус.

 

Основни неща, които трябва да се знаят преди преинсталация на уиндоус.

преинсталация на уиндоусСлучва се да се наложи да се направи преинсталация на windows на вашият компютър или лаптоп. Какво може да предприемем тогава? Дали да изчетете тонове литература в интернет, за да се образовате сами. Да се заемете със задачата сами, или пък да разчитате на по-сигурното, но професионално отношение. Човек, занимаващ се със софтуер и преинсталация на уиндоус ще направи нещата по-добре от вас. Всеки ще ви кажа, че е много по-добре да потърсите някой, който разбира.

Потърсете специалист по преинсталация на уиндоус

Не е добра идея да си правите експерименти. Не се знае какви поразии може да нанесете. Дори на най-добрите може да им е особено трудно да се оправят с кашите ви. Това, което вие обаче може да направите е да подготвите компютъра си за преинсталация на уиндоус. Ако сте забелязали, че компютъра е станал по-бавен, отколкото досега може би е време за преинсталация. Проверете твърдия дисктрябва ви доста време да си заредите браузъра, Skype или играта, то най-вероятно сте понапълнили харддиска. Ако даже и след изтриването на излишните неща, положението е същото, тогава може би е дошло време да подновите “дограмата” на компютъра си. Знайте че след една нова преинсталация, компютърът ви е като нов. Затова, ако вече сте решили и сте насрочили времето, заемете се да запазите информацията, която ви е важна и не искате да загубите.

Подгответе се и запазете важните неща предварително

При преинсталиране на уиндоус дялът, на който се намира операционната система ще бъде затрит. Така освен системните файлове изчезват и всякакви други, които се намират там. Много често уиндоус се инсталира на C, където се намира и папката Моите документи. Затова ако случайно имате нещо важно, което се записали там е добре да си го преместите или на другия дял. Също е вариант направо да си го запишете на диск или флаш памет и след това да си го върнете на компютъра.

Ако пък имате само един дял на харддиска, където е и операционната ви система, то отново ще трябва да си преровите папките и да преместите важните неща. Добре е, ако след това ще си инсталирате сами програмите, да си запишете инсталационните файлове на отделно място. След като от фирмата са ви преинсталирали уиндоуса да ги върнете и да ги нсталирате. Не винаги специалистите, които ще направят преинсталация на уиндоус биха се заели да ви инсталират и програмите, като Skype, Word, Exel, игри и др. Попитайте за това предварително.

Дайте указания на специалиста

Задължително кажете на човека или фирмата, които ще ви преинсталират системата, ако не искате да ви се пипа другия дял, на който са вашите неща или направо може да изтриете или качите по-важните в електронната си поща, ако се притеснявате, че човека по поддръжката може да реши да ви рови в личното пространство. И след като сте готови, остава само да натоварите кутията на компютъра си /без монитора/ и да го занесете на хората, които отново ще ви върнат един бърз и спретнат уиндоус.