Инсталиране на Windows 8.1

Инсталиране на Windows 8.1

Инсталиране на Windows 8.1Инсталирането на Windows 8.1 (още Blue) е така да се каже необратимо. Веднъж инсталирана операционната система не може да се премахне без това да ви струва преинсталиране.

Минимални системни изисквания за W 8.1

Инсталирането на Windows 8.1 може се осъществи на компютър със следните параметри: 1 гигахерц или повече  процесор; RAM: 1 гигабайт за 32 bit и 2 гигабайта за64 bit; 16 гигабайта място на твърдия диск (за 32 bit)  и 20 гигабайта (за 64 bit); 10 гигабайта свободно място;

Windows 8.1 ще бъде пуснат официално на пазара на 18 октомври, около година след пускането на Windows 8.

Поява на старт бутон и липса на класическо старт меню при Windows 8.1

Това, което прави впечатление при новата версия е появата на „Старт“ бутон. Екранът на Windows 8.1 предлага редица икони и приложения, чийто размер варира.

Преди започването на инсталиране ще ви бъде препоръчано да направите бекъп на файловете и информацията си. направите бекъп на файловете и информацията си.

При инсталирането на Windows 8.1 пакета е включено и инсталирането на Skype. Имайте предвид, че ако решите да инсталирате Windows 8.1 Preview трябва да знаете, че ако софтуера не е надежден, то това може да доведе до срив в системата и нуждата от преинсталиране на цялата операционна система. Освен това може да доведе до увреждане на файлове, трудности с достъпа до домашни и обществени мрежи и други.

Инсталацията сама по себе си не е сложна.

Според анализите, за изтеглянето и инсталирането на Windows 8.1 са необходими около 2 часа при бърза система.

Ако не искате да инсталирате Windows 8.1 над наличната ОС, то можете да го инсталирате на отделен дял.

Вижте няколко основни стъпки при инсталиране.

  1. Направете копие на данните.
  2. Създайте нов дял. Трябват ви най-малко 20GB, отделно от операционната система, която използвате.
  3. Инсталирайте Windows 8.1. След като сте изтеглили ISO файловете, трябва да създадете инсталационен носител на DVD или флаш памет. Изберете език и кликнете на Install now. Custom, след това изберете дяла, в който искате да инсталирате ОС и да въведете продуктовия ключ.

Така ще имате две ОС с отделно зареждане, които можете да използвате отделно.

Целта на Windows 8 бе като цяло да има по-тясна връзка с потребителя. Целта на производителите бе да се отговори на нуждите на потребителите за по-голям набор от методи за въвеждане, сензорно управление, онлайн приложения, които могат да се изтеглят безплатно по всяко време. В Windows 8 се наблюдават промени и подобрения в Task manager, a Start менюто е премахнато. Нещо, което се появата отново при Windows 8.1 и е една от основните разлики между двете версии на Windows – 8 и 8.1.

Знаете ли, че.

През ноември 1985 година излиза първата версия на Windows – 1.01, следващата се появява след две години – Windows 2.03. От тогава Microsoft пуска нова версия едва ли не всяка година.

Ако не сте наясно как точно да инсталирате Windows 8.1, то по-добре се обърнете към специалист, който ще ви помогне да се справите с процеса на инсталиране. За да нямате проблеми с работата на системата, по-добре не си правете експерименти, а се доверете на компютърен специалист. И не забравяйте, че често пъти евтиното излиза скъпо!

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.